Grozljivo: Hude obtožbe o očetu pokojnega partnerja princese Diane

Foto: EPA
Foto: EPA
Oglasilo se je 20 domnevnih žrtev egipčanskega bilijonarja.
Oglej si celoten članek

Veliko Britanijo te dni na veliko pretresajo obtožbe na račun egipčanskega mogula Mohameda Al Fayeda, očeta pokojnega Dodija Fayeda, partnerja princese Diane, ki je leta 1997 z njo umrl v avtomobilski nesreči.

Bilijonar Al Fayed, ki je lani avgusta umrl v starosti 94 let, je imel več kot 25 let v lasti prestižni londonski trgovski center Harrods in 20 nekdanjih uslužbenk iz tega centra je v okviru policijske preiskave razkrilo, da naj bi Fayed nad njimi izvajal fizično in spolno nasilje, pet od teh žensk naj bi celo posilil na svojih nepremičninah v Londonu in Parizu. 

Foto: Profimedia Mohamed Al Fayed

Trenutni lastniki Harrodsa so bili nad trditvami šokirani.” Kot podjetje smo razočarali svoje zaposlene, ki so bili žrtve Mohameda, in za to se iskreno opravičujemo,” so povedali v izjavi.

Gemma, ki je bila med letoma 2007 in 2009 ena od osebnih pomočnic Al Fayeda in je delala za pisarno njegove dobrodelne fundacije, je za BBC Radio 4 v oddaji Today povedala, da bi bila ‘preveč prestrašena’, da bi iskala pravico, dokler je bil tajkun še živ."Tudi zdaj, zadnjih nekaj tednov, je podoživljanje vseh teh trenutkov vrnilo ta strah," je dejala. “In zdaj hodim naokoli in se bojim nekoga, ki je mrtev, ker je imel moč nad tabo in še danes sem okamenela zaradi nekoga, ki ni več živ." Gemma je povedala, da je morala opraviti ginekološke teste, da bi dobila službo, in danes verjame, da so testi preverjali spolno prenosljive okužbe.

Trdila je, da jo je gospod Al Fayed začel spolno nadlegovati takoj, ko je začela delati, z neprimernimi komentarji in se je neprimerno dotikal. Na več službenih potovanjih je skušal vstopiti v njeno sobo. Da bi se mu izognila, se je zapirala v kopalnico. Med službenim potovanjem v Pariz naj bi jo posilil. Gemma se je spomnila, da ji je naročil, naj se zatem očisti, in dodala: "Ko zdaj, ko gledam nazaj, sem starejša, zrelejša, se zavedam, da je bilo to verjetno zato, da bi prikril karkoli, kakršne koli dokaze, karkoli, kar bi pustilo njegovo sled na meni. V Parizu so bili varnostniki, ki so patruljirali po hiši, bili smo zaklenjeni na zaprtem posestvu, tisti dan nas je tja pospremila policija, zato sem se počutila, kot da sploh ne morem iti na policijo. Niti pomisliti nisem mogla, da bi zapustila državo, ker je imel moj potni list, tako da je bil moj edini način, da odidem, z njim nazaj na zasebnem letalu nazaj v London."

Gemma je pripovedovala o svoji preizkušnji in rekla, da stik s policijo v Londonu ‘preprosto ni bila možnost’ zaradi moči in bogastva človeka, ki ga je obtožila. Opisala je tudi, kako so jo kmalu po vrnitvi iz Pariza odpustili. Med njenim bolniškim dopustom naj bi jo Al Fayed poklical in ji zagrozil, da bo poslal svojo varnostno ekipo, da jo pripelje nazaj v London. Ob odhodu iz podjetja je bila prisiljena uničiti vse dokaze o nadlegovanju, skleniti poravnavo in pogodbo o nerazkrivanju.

dezurni@styria-media.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.