V vročo vodo položite šparglje. Ko voda zavre, jih počasi kuhajte 10 minut. Kuhane jih iz kropa za nekaj minut preložite v mrzlo vodo. Pečico segrejte na 200 stopinj Celzija.
V kozici stopite dobro polovico masla. Rezine pršuta položite na delovno površino. Na sredo vsake rezine položite tri odcejene šparglje, na katere razdelite polovico parmezana.
Vse skupaj pokapajte s slabo polovico stopljenega masla, potem pa pršut in vsebino tesno zvijte v zvitke, pri čemer naj šparglji na vsakem koncu nekoliko kukajo iz zvitkov.
Pekač namažite s preostalim maslom, potem pa vanj zložite pripravljene zvitke. Na te potresite preostali parmezan. Vse skupaj pokapajte s preostalim maslom, nato pa pekač za nekaj minut potisnite v ogreto pečico.
Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.