Goveje roladice z bučo

Foto: Norbert Tutschek
Foto: Norbert Tutschek
Jesensko pojedino bodo pričarale buče. Danes v govejih roladicah.
Oglej si celoten članek

Sestavine:

  • 4 kosi govejih zrezkov (ca. 170 g na kos)
  • 160 g bučk
  • 8 rezin pršuta
  • 60 g kislih kumaric
  • 40 ml olja
  • 1,5 žlic moke
  • 100 g nasekljane čebule
  • 2 stroka česna
  • 100 ml smetane
  • 700 ml goveje juhe
  • sol
  • poper
  • 1 žlica gorčice
  • 1 čajna žlička moke (za posip)

Priprava:

  • Zrezke potolčemo, solimo in popramo. Vsak zrezek premažemo z gorčico in ovijemo s pršutom.
  • Buče in kumarice nasekljamo ter z njimi nadevamo zrezke, ki jih nato zavijemo v roladice. Rulade pomokamo in z vsake strani popečemo na olju. Nato jih vzamemo iz ponve ter na preostanku olja popražimo čebulo, dodamo moko in zalijemo z jušno osnovo. Z metlico dobro premešamo, da se ne naredijo grudice. Jušni osnovi dodamo roladice ter kuhamo približno 90 minut.
  • Ko so roladice kuhane, jih vzamemo iz omake. Omako spasiramo, dodamo smetano, začinimo in kuhamo, dokler se omaka ne zgosti.
  • Rolade serviramo z omako, katerim se priležejo testenine, krompirjev pire ali svaljki.
Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.