Ganljivo: Partner umorjene novinarke se je od nje še enkrat poslovil

Foto: EPA
Foto: EPA
Pred enim letom je umrla novinarka Kim Wall. Dva meseca pozneje so v vreči našli njeno glavo.
Oglej si celoten članek

Umor danske novinarke Kim Wall je pretresel ves svet. Izginila je med službeno potjo, potem ko se je vkrcala na podmornico izumitelja Petra Madsena. Njene posmrtne ostanke so našli dva meseca kasneje. 

Njen partner Ole Stobbe je bil tisti, ki je prijavil njeno izginotje. Zaskrbelo ga je, ker se na njegove klice ni odzvala. Okoli 20. ure je od nje dobil sporočilo: »Mimogrede, še vedno sem živa. Sedaj se bomo spustili. Ljubim te.«

Par je imel velike načrte. Po tem intervjuju sta se namerava preseliti v Peking. Ole je eno leto po smrti svoje velike ljubezni v časniku Weekendavisen objavil članek, v katerem se je od Kim še enkrat poslovil. 

Mučil žrtev Izumitelj spoznan za krivega umora novinarke

Ole se je spomnil na skupen čas, še zlasti pa mu je v spominu ostal zadnji dan v njeni družbi. »Bil je čisto običajen dan v tvoji družbi – pustolovski, zabaven, pomemben in pol ljubezni.« Opisal je tudi dan, ko je spoznal njene starše. »To bo zdržalo do konca mojega življenja,« je po snidenju rekel Kimini mami.

Ole jo je pospremil na intervju, ki se ga je zelo veselila. Preden se je vkrcala na podmornico, mu je veselo pomahala. V tistem trenutku je Ole pomislil: »Prečudovita si, da bi bila resnična. Ne morem verjeti, kako blagoslovljen sem in kako svetla je najina prihodnost. Veselim se tvoje vrnitve.«

Kim se tokrat ni vrnila …  47-letni Madsen je zanikal krivdo za njeno smrt, a se je med zaslišanji večkrat zapletel v protislovja.  Na sodišču je bil spoznan za krivega in obsodili so ga na dosmrtno ječo. Dokazano je bilo, da je 30-letnico spolno zlorabil, mučil, nato pa umoril. 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.