Ganljiv video: Naša voditeljica o žalovanju za slavnim partnerjem

Foto: mediaspeed
Foto: mediaspeed
"Zdaj, ko ste zboleli, so z vami vsi, dlje kot bo bolezen trajala, ožji bo krog ljudi, ki bodo ob vas," jima je ob diagnozi rekel zdravnik in to so besede, ki so jima pomagale …
Oglej si celoten članek

Meta Ornik in Robert Bogataj sta bila kar tri desetletja partnerja tako zasebno kot poslovno, njuni uspešni TV oddaji sta bili Klub klobuk in O živalih in ljudeh. Robert je po težki bolezni umrl leta 2017 in za njim je, predvsem za Meto, ostala velika praznina.

Priljubljena voditeljica je šele danes lahko spregovorila o svojo izkušnji z žalovanjem, s katero želi pomagati tistim, ki ne vedo, kako bi se odzvali, ko nekdo izgubi ljubljeno osebo. V videu za TEDxLjubljana je spregovorila ravno na to temo. Povedala je, da je sprva le preživela, šele s časoma je kakšen dan tudi živela in našla smisel v čem novem ali smisel v stvareh, ki sta jih prej počela skupaj. Čas ran ni zacelil, je pa omehčal ostre robove in pravi, da ji je to uspelo le s pomočjo njune nekdanje ustvarjalne dvojine. Razkrila je tudi, da ji je bilo težko uporabiti besedo umrl, zato je o njem sprva govorila, da se je poslovil, kar ni zvenelo tako dokončno. 

Njeno globoko osebno izkušnjo si poglejte v videu.  

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

  • 11:32 13. Januar 2021.

    Kako lahko sploh nekdo preboli takšno izkušnjo?

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.