Fižolova juha s krompirjem

Foto: Žurnal24 Prava za zimo. (Foto: Shutterstock)
Ogrejte se s krepko fižolovo juho s krompirjem. Za malo razvajanja dodajte žlico ali dve kisle smetane.
Oglej si celoten članek

Priprava:

  • 25 dag suhega belega fižola
  • 3 korenčke
  • 3 srednje velike krompirje
  • 2 šalotki
  • 1 strok česna
  • koper
  • lovorjev list
  • kislo smetano
  • olivno olje
  • sol
  • poper


Potrebujete:

  • Fižol čez noč namakajte in ga naslednji dan skuhajte (dodajte lovorjev list), a ne čisto do mehkega.
  • Korenje ostrgajte in narežite na kolesca. Krompir olupite in narežite na kocke.
  • Na malo olivnega olja popražite na kolesca narezano čebulo.
  • Dodajte korenje in pražite nekaj minut. Dodajte še krompir, fižol in nasekljan česen ter zalijte z litrom vode (ali pa z vodo, v kateri se je kuhal fižol).
  • Začinite s soljo, poprom in koprom.
  • Zavrite in na srednjem ognju kuhajte še približno pol ure, oziroma toliko časa, da se krompir, fižol in korenje lepo zmehčajo.
  • Odstavite in po želji del kromprija, fižola in korenja pretlačite, da bo juha nekoliko gostejša.
  • Vmešajte kislo smetano in postrezite.
  • Po želji v juho dodajte gomoljasto ali stebelno zeleno, peteršilj, kolerabico, čili ... Ali pa klobaso, kos rebrc ...


Dober tek!

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.