Za fižolovo juho s klobaso najprej skuhajte fižol (če ne boste uporabili že kuhanega iz konzerve). Čez noč namočen fižol skuhajte do mehkega in ga proti koncu kuhanja osolite. Kuhan fižol zmiksajte ali pretlačite in mu primešajte fižolovko (tekočino iz konzerve ali vodo, v kateri ste kuhali fižol).
V kozici pripravite prežganje – stopite maščobo, prepražite čebulo in nato še moko. Ko začne čebula rumeneti, dodajte paradižnikovo mezgo in prežganje razredčite z vodo.
Primešajte pretlačen fižol, dodajte na kolobarje narezano klobaso, osolite, poprajte, dodajte lovorjev list in zakuhajte testenine.
Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.