Fižolov namaz

Foto: Blanka Kefer
Foto: Blanka Kefer
Opečene kruhke namažite z domačim fižolovim namazom. Zelo okusno in zdravo.
Oglej si celoten članek

Sestavine:

  • 1 francoska štruca (baguetta)
  • 1 konzerva belega fižola (vrsta Canellini)
  • 10 listov žajbla
  • 5 žlic olivnega olja
  • 1 strok česna
  • 1 limona (sok)
  • sol
  • poper
  • paprika v prahu

Priprava:

  • Za kruhke s fižolom in žajbljem narežemo francosko štruco na rezine ter jih položimo na pekač in pokapljamo z olivnim oljem. V pečici pečemo 5 minut pri ca. 160°C.
  • Za maso iz fižola in žajblja odcedimo fižol in fino narežemo žajbelj. Zmečkamo s stisnjenim česnom, limoninim sokom in olivnim oljem. Najboljše to naredimo z vilico.
  • Začinimo s soljo in poprom. Na kruhke z žlico naredimo kupčke iz mase. Kruhke s fižolom in žajbljem posujemo s papriko v prahu in postrežemo.

več receptov za namaze poiščite tukaj!

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.