Film Michaela Moora, ki ga je snemal v Sloveniji, požel ovacije

Foto: Profimedia
Foto: Profimedias
Dokumentarec znanega ameriškega filmarja Michaela Moora, ki ga je snemal tudi v Sloveniji, je požel ogromno zanimanje že ob objavi prvega napovednika na spletu. Včerajšnja primera pa je požela ovacije.
Oglej si celoten članek

Dokumentarec Where to Invade Next, ki ga je ameriški filmar Michael Moore snemal tudi v Sloveniji, je bil včeraj premierno predvajan na kanadskem filmskem festivalu v Torontu. Ob koncu je požel stoječe ovacije.

Film, ki ga je Moore snemal v več državah po svetu, ne govori o ameriških invazijah, ampak osvetljuje predvsem dobre prakse drugih držav, ki bi jih po njegovem potrebovali tudi v Združenih državah Amerike. Kot uspešnega je izpostavil tudi slovenski brezplačni visokošolski izobraževalni sistem, na Finskem naj bi imeli najboljše šole, v Italiji pa je pohvalil delavsko organiziranost in njihov tradicionalni avgustovski dopust.

Moore je izjave o slovenskem izobraževalnem sistemu snemal aprila. A takrat še ni želel razkriti, o čem naj bi dokumentarec govoril, razkril je le, da je v Slovenijo prišel, da od nas vzame nekaj, kar Američani potrebujejo. Pri tem pa še navrgel: "V ZDA študenti zaključijo izobraževanje z dolgom v višini 20.000, 30.000 ali celo 100.000 dolarjev," je dejal ter se vprašal: "Zakaj bi 22-letnike poslali v svet s takšnimi dolgovi? Menim, da to ni najboljša ideja."

Po koncu premiere je Moore občinstvu med ploskanjem delil obrazce za vpis na slovenske univerze in v Nemčiji izdelane svinčnike, je poročal ABC News.

Na spletu je že napovednik dokumentarca požel val zanimanja.

 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.