Fige s pršutom

Foto: Blanka Kefer
Foto: Blanka Kefer
Sladko-slana kombinacija fig, medu in pršuta se odlično poda h kozarcu vina.
Oglej si celoten članek

Potrebujete:

  • 5 smokev (velikih)
  • 4 žlice medu
  • 50 ml vina (portoja ali rdečega vina)
  • 10 rezin pršuta

Priprava:

  • Za smokve s pršutom zmešamo med in vino. Fige razrežemo na štiri dele in rezine pršuta prerežemo po dolžini.
  • Smokve zavijemo v pršut in jih položimo na pekač, obložen s papirjem za peko. Pečemo v pečici cca. 10–15 minut pri 160 stopinjah Celzija.
  • Pokapljamo z mešanico iz medu in vina ter v vsako smokvo zapičimo zobotrebec. Smokve s pršutom še tople postrežemo.

Za še več receptov s figami kliknite tukaj!

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.