Za 4 porcije potrebujete:
- 200 g mesa puranjih prsi,
- 1 kemično neoporečno limono,
- 1 strok česna,
- pol šopka peteršilja,
- 400 g zelenih rezancev (fettuccine),
- 3 žlice olja,
- 125 ml piščančje jušne osnove,
- 125 ml suhega belega vina,
- 2 žlici kisle smetane,
- 100 g naribanega parmezana,
- sol.
Priprava
Meso sperite, osušite in narežite na tanke trakove. Limono operite in osušite. Polovico narežite na rezine, iz druge polovice pa stisnite sok. Česen olupite in zmečkajte s soljo. Peteršilj operite, osušite in liste na drobno sesekljajte. V loncu zavrite večjo količino osoljene vode in skuhajte rezance ''al dente'' po navodilih na ovitku.
V ponvi segrejte olje in pri visoki temperaturi ob stalnem mešanju popecite meso, da se obarva rahlo rjavo. Meso vzmite iz ponve in dajte na stran.
Na soku iz pečenja na hitro popecite česen in rezine limone. Prilijete piščančjo jušno osnovo in belo vino ter tako razredčite sok od pečenja. Dodajte kislo smetano in ob stalnem mešanju in pri višji temperaturi kuhajte omako, dokler se ne zgosti. Nato v omako vrnite meso in ga dobro segrejte.
Rezance odcedite in pustite, da se temeljito odtečejo. Nato jih zmešajte z mesom, omako in peteršiljem ter razporedite na ogrete krožnike. Vsako porcijo posujte z na grobo naribanim parmezanom, preostanek pa ponudite posebej.