Eksotično kosilo za visoke goste

Foto: Žurnal24
Tudi politiki morajo jesti. Na evropskem vrhu v Bruslju se bodo oblizovali ob svinjski pečenki, špargljih in okusni sladici.
Oglej si celoten članek

Tokratno kosilo na evropskem vrhu v Bruslju predstavlja kombinacijo morskega, mesnega in eksotičnega. Kozice na posteljici iz česnove pene, pireja iz sladkega krompirja in mandljev je predjed, ki so jo na mizo dobili evropski voditelji in zunanji ministri, ki imajo tokrat skupno kosilo. Glavna jed je svinjska pečenka z gratiniranim jabolkom in krompirjem, šparglji ter rdečo papriko. Ravioli z ananasom so eksotična sladica.

Voditelji se bodo posladkali z ravioli z ananasom, kozjim sirom, malinami in divjimi češnjami. Pili bodo različna portugalska vina.

Portugalsko predsedstvo je tudi stavbo Justus Lipsus, kjer poteka vrh, primerno okrasilo – s 6000 rožami z otoka Madeira v Atlantskem oceanu, ki zaradi eksotičnih rož velja za "vrt Atlantika". Z rožami so okrašene sobe, kjer zasedajo voditelji, vodja projekta dekoracije pa je Joao Egidio, znan po novih konceptih aranžmajev, v katerih rože združuje z drugimi regionalnimi proizvodi, na primer sadjem in tapiserijo.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.