Dunajska solata

Foto: Blanka Kefer
Foto: Blanka Kefer
Ste za malo drugačno predjed ali pa le prigrizek ob kozarcu dobrega vina? Goste razvajajte s pikantno dunajsko solato s slaniki.
Oglej si celoten članek

Sestavine:

  • 250 g slanikov sherry (zelo kakovostni slaniki)
  • 200 g krompirja (kuhanega)
  • 1 jabolko
  • 1 zrela hruška
  • 80 g kislih kumaric (majhnih)
  • 50 g korenja
  • 50 g rumene kolerabe
  • 100 g majoneze ali crème fraîche
  • 100 ml kisle smetane
  • 1 čebula (rdeča, narezana na kocke)
  • sol
  • poper
  • koriander
  • svež koper (in/ali peteršilj po okusu)
  • 4 prepeličja jajca (kuhana)
  • motovilec (ali orehi za okras)

Priprava:

  • Za dunajsko solato s slaniki najprej na kocke narežemo kuhan krompir, sadje, kisle kumarice in kuhano korenasto zelenjavo (korenček in rumeno kolerabo). Slanike narežemo na večje kose in odstranimo kosti.
  • Majonezi primešamo kislo smetano in dodamo začimbe. Dodamo drobno nasekljano rdečo čebulo in premešamo. Za nekaj ur postavimo v hladilnik, da se okusi povežejo.
  • Postrežemo na hladne krožnike. Olupimo in prepolovimo kuhana prepeličja jajca in z njimi okrasimo solato. Dunajsko solato s slaniki polepšamo z mariniranim motovilcem.

Več receptov za okusne solate poiščite tukaj!

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.