Dunajčanke s "pridno-metrom" nad moške

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Kako prepričati moške za enakopravnost v gospodinjstvu? Dunajčanke bodo poskusile z zabavno aplikacijo za pametne telefone.
Oglej si celoten članek

Čeprav Dunaj med avstrijskimi mesti slovi kot mesto z najmanjšimi razlikami v plačah moških in žensk, se Dunajčanke z različnimi kampanjami borijo za še večjo enakopravnost na delavnem mestu in v gospodinjstvu. Z najnovejšo akcijo "4 stene, 4 roke" želijo moške na izviren in zabaven način vključiti v gospodinjstvo.

"Ženske opravijo večino neplačanega dela doma. V več kot 50 odstotkih gospodinjstev z otroki ženske prevzamejo vse delo. To vodi do dvojne obremenitve in k slabim poklicnim možnostim. Z našo kampanjo želimo razjasniti, da morajo biti gospodinjska dela, varstvo otrok in nega svojcev pravično razdeljeni," pravi Sandra Frauenberger, dunajska mestna ministrica za ženske zadeve.

Moški, pazite se "pridno-metra"

Za lažji spopad moških z gospodinjskimi deli bo kmalu na voljo mobilna aplikacija za pametne telefone. Tako imenovan „pridno-meter“ bo meril količino opravljenega dela v gospodinjstvu, aplikacija pa bo postregla tudi s številnimi zabavnimi vsebinami in podatki, med njimi na primer s tem, da ženska s sesalnikom v roki v povprečju prehodi 15,2 kilometra na leto. Aplikacija bo vsebovala tudi igre in videoposnetke, tisti, ki gospodinjskih del niso vešči, pa se bodo gotovo najbolj razveselili gospodinjskega načrta z razporeditvijo del.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.