Drugačna skutna torta

Foto: Blanka Kefer
Foto: Blanka Kefer
Če obožujete skutne torte, potem morate poskusiti to. Gotovo vas bo presenetila.
Oglej si celoten članek

Sestavine:

Za tortno podlago:

  • 200 g piškotov spekulatius
  • 80 g masla (stopljenega)

Za nadev:

  • 100 g piškotov spekulatius
  • 500 g skute
  • 500 g svežega sira
  • 3 jajca
  • 1 žlica koruznega škroba
  • 120 g sladkorja

Za kompot:

  • 3 mandarine
  • 1 strok vanilje
  • 1 čili
  • 200 ml pomarančnega soka
  • 50 g sladkorja
  • 1 1/2 žlice koruznega škroba

Priprava:

  • Za skutno torto s kompotom iz mandarin in čilija najprej pripravimo nadev. Na grobo nasekljamo spekulatius piškote ter jih dobro zmešamo s preostalimi sestavinami.
  • Za podlago torte na drobno zdrobimo piškote spekulatius in umešamo stopljeno maslo. Tortni model obložimo s papirjem za peko ter maso s piškoti pretresemo v model in jo enakomerno razporedimo po dnu modela. Model potisnemo v ogreto pečico (ventilatorska, 160 °C) ter pečemo ca. 50 minut.
  • Za kompot olupimo mandarine in jih razdelimo na krhlje. Prerežemo strok vanilje in izpraskamo sredico. Zavremo skupaj z razpolovljenim čilijem, pomarančnim sokom in sladkorjem. Koruzni škrob zmešamo z nekaj hladne vode ter ga prilijemo v pomarančni sok. Pustimo vreti ca. 4 minute, medtem neprestano mešamo. Nato dodamo mandarine in kuhamo še nadaljnjih 5 minut.
  • Skutino torto narežemo na kose ter postrežemo s kompotom iz mandarin.

Nasvet:

Skutino torto lahko seveda postrežemo tudi s kakšnim drugim kompotom. Za torto so navedene sestavine za tortni model s premerom 26 cm.

več receptov za sladice preberite tukaj!

 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.