Dragoceni zaklad Doktorja Fausta

Foto: Lutkovno gledališče Ljubljana
Foto: Lutkovno gledališče Ljubljana
Ob 20. uri otrokom predstavite dragocen lutkovni zaklad slovenske lutkovne zgodovine. V Lutkovnem gledališču Ljubljana bodo bo motivih iz 18. stoletja namreč uprizorili predstavo Doktor Faust.
Oglej si celoten članek

Ko je Faust leta 1938 ugledal luč sveta pri Klemenčičevih, so mu gledališko življenje omogočali njegova družina in nekaj prijateljev.

Leta 1982 sta Jelena Sitar in Igor Cvetko v Lutkovnem gledališču Ljubljana predstavo prvič obnovila in jo seveda hkrati nekoliko adaptirala. Po dvaindvajsetih letih je leta 2004 prišla nova, tretja ekipa, ki je lutke prevzela od starejših mojstrov.

Opraviti imamo z dragocenim zakladom, največjo dragotino slovenske lutkovne zgodovine, ki bi si zaslužila status kulturnega spomenika. Faust in lutke se v Evropi družijo že stoletja, in naš Faust je nedvomno del te zgodbe.

Za vstopnico boste odšteli 5,5 evra.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.