Izjavili ste, da ste na zadnjem izzivu spustili dušo in da je bil izziv nečloveški. Zakaj?
V 20 minutah ne moreš pripraviti dobrega restavracijskega krožnika. To je bil zelo zahteven izziv, saj moraš kuhati po instinktu. Zadeneš ali ne. V 20 minutah se ti lahko hitro kaj zalomi, časa za popravke pa ni. Tega ne bi privoščil nikomur.
Tokrat ste morali med skupinskim izzivom kuhati za strokovno komisijo. Je bil pritisk zato kaj večji?
Pritisk je bil zaradi te strokovne komisije seveda prisoten, a ne le zaradi njih, temveč tudi zato, ker je to šov in te gledajo tudi gledalci in drugi mojstri. Zavedati smo se morali, da gre za tekmovanje in vse skupaj vzeti športno.
V skupinskem izzivu ste bili vodja. Ekipo sta si s Sašem lahko izbrala sama, nato pa sta morala zamenjati predpasnike. Vam je žal, da ste bili tako ob ekipo, ki ste jo sami sestavili?
Če bi lahko izbiral, bi delal z ekipo, ki sem si jo izbral. Nisem pa bil zaradi tega prizadet. Z vsakim moraš znati delati, ne glede na osebne preference. Njihova odločitev je bila pač del scenarija. Ta preobrat je oddaji dal težo. Izpeljal sem ga po svojih najboljših močeh.
Izjavili ste, da se je vaši skupini zgodila krivica. Zakaj?
Kuhali smo v prvi vrsti, tako da sem lahko slišal komentarje. Ves čas sem imel občutek, da je bilo več pohval na račun naših krožnikov in da smo zadeve res dobro izpeljali. Nisem videl šibkosti, zato sem bil prepričan v zmago.
Bi moral šov zapustiti kdo drug ali ste bili najšibkejši člen?
Moj čas je prišel. Komisija se je tako odločila. Z veseljem bi še ostal. Verjamem pa, da nisem bil najšibkejši člen. Zaslužil bi si nadaljevanje tekme. Poraz kljub temu sprejemam športno.
Dorian iz MasterChefa: "Tega ne bi privoščil nikomur“
Šov MasterChef Slovenija je moral pretekli teden zapustiti Dorian, za katerega je bil usoden piščanec, ki ga je moral pripraviti v 20 minutah, kar mu ni uspelo.