Don Juan se vrne iz vojne

Foto: Barbara Čeferin, MGL Ljubljana
Foto: Barbara Čeferin, MGL Ljubljana
Ob 19.30 bodo na odru Mestnega gledališča Ljubljana vnovič uprizorili dramo Don Juan se vrne iz vojne, ki je premiero doživela oktobra letos.
Oglej si celoten članek

Don Juan (Uroš Smolej, na sliki) se vrne iz velike vojne. Izmučen je, mračen, zmeden, skrivnosten, zgubljen. Prazen. Votel. Kamor koli pride – same ženske. Na desetine žensk.

Zdi se, da je na svetu zdaj on edini moški. Vladajo različne vrste pomanjkanja. Vse ženske poznajo Don Juana, vse se ga prav natančno in osebno spominjajo. On sam se ne spominja ničesar in nikogar. Z izjemo davno onečaščene in zapuščene zaročenke. Kje je zdaj ona? Kje naj jo išče? In prične se prav posebno potovanje: potovanje iskanja. Don Juan blodi med pozabljenimi epizodami svojega življenja. Sooča se s spomini drugih. Kaj je res in kaj ni? Don Juan se počasi spoprijema z lastno zgodbo, z lastno preteklostjo.

Igro o mitološkem zapeljivcu Ödön von Horváth prikaže brez eksplicitne erotike. Banalnemu vztrajno zoperstavlja tragično. Melanholičnemu komično. Grobemu lirično. Dramo zaznamuje prav poseben hlad. Morda je to hlad Don Juanovega posmeha samemu sebi.

Za vstopnico boste odšteli od 8,20 evra do 15,10 evra.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.