Za krhke flancate v posodo stresite moko, jajca, sol, sladkor in zmehčano maslo ter maso dobro pregnetite, da dobite gladko testo.
Med gnetenjem dodajte rum in limonino lupinico. Če je testo pretrdo, dodajte malce mleka.
Testo pokrijte in pustite počivati eno uro.
Nato testo razvaljajte in ga s koleščkom razrežite na pravokotnike. Pravokotnike zarežite in oblikujte flancate. Lahko si pomagate z daljšo pletilno iglo ali kar z roko.
Za kratek čas, le toliko, da zlato porumenijo, jih polagajte v vroče olje.
Ocvrte flancate dobro odcedite in še tople potresite s sladkorjem v prahu.
Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.