Dišeč marmorni kolač

Foto: Žurnal24 Naj zadiši po kakavu in rumu. (Foto: Shutterstock)
Lahko ga pripravimo čisto na hitro in prav tako ga lahko na hitro tudi zmanjka – še toplega. Naj zadiši po kakavu in rumu.
Oglej si celoten članek

Potrebujete:

  • 12 dag masla,
  • 18 dag sladkorja,
  • 4 jajca,
  • 2 dl mleka,
  • 2 žlici ruma,
  • 30 dag moke,
  • pecilni prašek,
  • 5 dag naribane čokolade,
  • 2 žlici kakava.


Priprava:

  • Mehko maslo dobro umešajte, nato izmenjaje dodajajte sladkor in rumenjake, nekaj sladkorja prihranite za sneg. Dobro umešajte, prilijte rum in mleko in dodajte polovico moke. Gladko zmešajte.
  • Iz beljakov stepite čvrst sneg, vanj dodajte prihranjen sladkor, nato sneg primešajte prej pripravljeni masi, posujte še preostalo moko, dodajte pecilni prašek in nežno zmešajte v gladko penasto zmes.
  • Testo razdelite na dva dela. V en del primešajte naribano čokolado in kakav. V pomaščen model za peko izmenično vlivajte belo in temno maso, na koncu z vilico rahlo oblikujte vzorec v testu. Pecite v pečici, ogreti na 200 stopinj, okoli 45 minut.
  • Kolač bo še boljši, če ga boste ohlajenega prelili s čokolado.


Dober tek!

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.