Dieta za življenje

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Iz ZDA prihaja še ena dieta, s pomočjo katere naj bi na enostaven način odvrgli odvečne kilograme in zaživeli zdravo.
Oglej si celoten članek

Dieta se imenuje Jesti za življenje ali Jej, da živiš (v izvirniku Eat to live), njen avtor pa je dr. Joel Fuhrman, ki je sicer reden gost v oddajah dobro znanega dr. Oza. Med zagretimi zagovorniki te diete je najbolj glasna pevka Alanis Morissette, ki trdi, da si je šele z njeno pomočjo lahko končno povrnila nekdanjo vitko postavo.

Dieta ima sicer zelo preprosta načela: jesti je treba čim več hrane, ki je bogata s hranili in ima malo kalorij. To pomeni čimveč kuhane in surove zelenjave (cilj je pol kilograma vsake dnevno, v poštev pride skoraj vsa zelenjava, z izjemo krompirja, buč, koruze), ter vsak dan vsaj 4 kose sadja, vsaj 1 skodelico stročnic in največ 1 skodelico kompleksnih ogljikovih hidratov (polnozrnat kruh, ovseni kosmiči, polnozrnate testenine). Prvih 6 tednov naj bi se načel strogo držali in se v tem obdobju brez izjeme izogibali tudi mesa, jajc, predelane hrane, sladkorja (v vseh oblikah, tudi medu), olj oziroma maščob in mlečnih izdelkov.

Dovoljenih živil se lahko najeste do sitega in brez štetja kalorij in preračunavanja porcij. Dejstvo je, da boste res težko lačni, a takšna hrana lahko hitro postane enolična, še posebej če nimate dovolj časa za pripravo zanimivih jedi in eksperimentiranje z novimi okusi. Izgubili naj bi 2 kilograma na teden, pridobili pa, ko pravi avtor diete, predvsem zdravje.

Po 6 tednih si lahko privoščite več in jeste po načelu 10-90, kar pomeni, da pojeste 10 odstotkov nezdrave in 90 odstotkov zdrave prehrane. Tudi, če je razmerje 75-25 ste še vedno na zelo dobri poti do zdravega in privlačnega telesa. Boste preizkusili, če ima Alanis prav?

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.