Dieta: Ste za sadni dan?

Foto: Žurnal24 Skrb za prehrano je pomembna, a nikar ne smete pozabiti na otročička.
Danes naj bo vaš dan sadno obarvan. Vitamini za zajtrk, malico, kosilo in večerjo, torej sladkanje skozi ves dan. Ste tudi vi za?
Oglej si celoten članek

Obožujete sadje? Potem je današnji jedilnik za vas prava izbira. Ker so obroki lahki, si za malico poleg sadja lahko privoščite tudi lahek jogurt s kosmiči. Če vas zagrabi volčja lakota po drugih, manj zdravih sadnih dobrotah, pa spijte kozarec vode, ki ste ji primešali sveže stisnjen sadni sok. Nikar ne pozabite na telesno dejavnost in seveda trebušnjake.

Zajtrk: bliskovit zajtrk

Potrebujete:
– 200 g jogurta iz posnetega mleka,
– 100 g hruškovega soka,
– 100 g svetlega grozdnega soka,
– cimet.

Jogurt in oba sokova umešajte in po okusu začinite s cimetom.

Kosilo: hruškov narastek (delo: 20 min, peka: 30 min)

Potrebujete:
– žlico rozin,
– 4 žlice pomarančnega soka,
– 2 tanki rezini polnovrednega kruha z nizkim GI-jem,
– 1 jajce,
– 1 žličko jedilnega škroba,
– 150 g puste skute,
– žlico vaniljevega sladkorja,
– cimet,
– veliko hruško,
– 1 žlico nalistanih mandljev.

1. Rozine namočite v malo pomarančnega soka, kruhu odrežite skorjo in sredico pokapajte s preostalim sokom. Pečico segrejte na 200 stopinj.
2. Ubijte jajce in ločite beljak od rumenjaka. Rumenjak umešajte s škrobom in primešajte skuto, beljak in vaniljev sladkor pa stepite v čvrst sneg. Rozine vzemite iz soka in jih skupaj s snegom in malo cimeta primešajte skutni masi.
3. Olupite hruško, jo razkoščičite, narežite na krhlje in pokapajte s pomarančnim sokom.
4. Rezino kruha položite v nepregorno posodico, dodajte polovico skutne kreme, in hruškove krhlje ter pokrijte z drugo rezino kruha in skutno kremo. Potresite z mandlji in pecite 30 min.

Večerja: Sadna krema (delo: 5 min)

Potrebujete:
- kivi,
- jabolko,
- cimet.

Kivi in jabolko olupite in nato kivi stlačite v pire, jabolko pa drobno naribajte. Zmečkano sadje zmešajte in začinite s cimetom.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.