Dieta: Ste za obisk savne?

Foto: Žurnal24 Prečistite telo z obiskom savne.
Če vam mrzli dnevi niso pisani na kožo, se lahko pogrejete na dva načina: za kosilo si pripravite italijansko enolončnico, zvečer pa se odločite za obisk savne.
Oglej si celoten članek

V mrzlih dneh je obisk savne še kako dobrodošel. Savna ne le pogreje telo, ampak ga prek potenja očisti strupenih snovi in krepi imunski sistem. Med dieto je zato obisk savne zelo priporočljiv. Pazite le, da boste v telo vnesli zadostne dodatne količine vode, vsaj toliko, kolikor je boste izgubili med potenjem. Ko pridete iz vroče savne, telo poživite s hladnim tušem.

Zajtrk: ovseni kosmiči z grozdjem (delo: 5 minut)

Potrebujete:
– 100 g grozdja brez pešk,
– žlico nalistnatih mandeljnov,
– 4 žlice ovsenih kosmičev iz celih zrn,
– 100 ml lahkega mleka,
– 200 ml jabolčnega soka.

Oprane grozdne jagode razpolovite, jih zmešajte z mandeljni, ovsenimi kosmiči in mlekom. Poleg spijte jabolčni sok. Če le imate možnost, si sok pripravite sami.

Kosilo: italijanska enolončnica
(delo: 25 minut)

Za en obrok potrebujete:
– steblo stebelne zelene,
– majhen jajčevec (250 g),
– 2 žlički olivnega olja,
– 5 žlic paradižnikovega soka,
– majhno čebulo,
– velik paradižnik,
– 2 zeleni olivi,
– žličko balzamičnega kisa,
– 4 kapre,
– kari prašek,
– sol in poper,
– rezino polnovrednega kruha z nizkim GI-jem.

1. Zeleno in jajčevec operite, očistite in narežite na kockice. Opražite jih na žlički olivnega olja in deset minut počasi dušite. Po potrebi prilijte paradižnikov sok.
2. Očiščeno čebulo na drobno sesekljajte in opražite na drugi žlički olja, da postekleni. Paradižnik križem zarežite in ga za kratek čas potopite v krop, olupite in narežite na koščke. Olivi razkoščičite in narežite na polovice ali četrtine. Olivi in paradižnik stresite k čebuli in malo podušite.
3. Dodajte zeleno z jajčevcem in začinite z balzamičnim kisom, kaprami, praškom za kari, soljo in veliko popra. Segrejte do vrenja. Enolončnico lahko uživate vročo ali hladno. Poleg pojejte kos opečenega kruha.

Ker se enolončnica lahko uživa hladna, je primerna tudi za v pisarno.

Večerja: kivijeva solata z radičem in mesom (delo: 15 minut)

Potrebujete:
– 2 rezini polnovrednega kruha za opekanje,
– pol majhne glavice radiča,
– 2 kivija,
– 100 g dimljene svinjske ribice,
– žličko olivnega olja,
– žličko jabolčnega kisa,
– sol in poper,
– 200 ml sveže iztisnjenega pomarančnega soka.

1. Kruh opecite, očiščen radič pa raztrgajte na manjše kose. Olupljen kivi narežite na ploščice. Mesu odrežite mastni rob in ga razrežite na trakove.
2. Radič, kivi in meso zmešajte. Z oljem in kisom prelijte solato, solite in poprajte. Poleg solate pojejte opečen kruh in spijte pomarančni sok.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.