Med dieto se marsikdo boji, da bo izguba kilogramov na koži pustila vidne sledi. Da bi povešena in
morda zgubana koža spet postala gladka in napeta, jo morate posebej negovati. Na prvem mestu sta
seveda počasno hujšanje in redna telesna dejavnost, vezivno tkivo pa negujte s sodobnimi
kozmetičnimi pripravki. Poskusite z oblogami iz alg ali s pripravki iz aloje. Vezivno tkivo
utrjujte s suhim krtačenjem z rokavico iz sisala ali s krtačo za masiranje, obnese pa se tudi
cukanje in ščipanje kože. Pri vezivnem tkivu pomaga tudi vitamin C, zato uživajte veliko sadja in
zelenjave.
Zajtrk: surov korenček z jabolkom
Potrebujete:
– žlico na lističe narezanih mandeljnov,
– 1 korenček,
– 1 majhno jabolko,
– pol žličke limoninega soka,
– žlico rozin,
– 2 žlici jogurta iz posnetega mleka.
Mandeljne rahlo popražite v ponvi, in sicer brez dodane maščobe. Olupite jabolko, ostrgajte
korenček, ju naribajte in pokapljajte z limoninim sokom. Primešajte rozine, opražene mandeljne in
jogurt. Zajtrk lahko pripravite vnaprej in ga vzamete seboj v službo, saj je primeren tudi za
malico.
Kosilo: gobovi kupčki (delo: 30 minut, peka: 20 minut)
Potrebujete:
– 150 g zelene,
– mlado čebulo,
– majhen šopek drobnjaka,
– 5 žlic puste skute,
– 2 žlici drobtin,
– 3 žlice lahkega mleka,
– 2 jajci,
– sol in poper,
– prašek za kari,
– 50 g motovilca,
– 2 žlici pomarančnega soka,
– žličko balzamičnega kisa,
– 2 žlici lahkega jogurta,
– papir za peko.
1. Zeleno olupite, očistite, naribajte in zdušite v malo slane vode. Mlado čebulo operite,
očistite in narežite na tanke obročke. Šampinjone odrgnite s papirnatimi brisačkami in narežite na
listke, drobnjak nastrižite na kratke obročke. Pečico segrejte na dvesto stopinj.
2. Zdušeno zeleno odcedite na papirnati brisački in jo skupaj s skuto, mlado čebulo,
šampinjoni, drobnjakom, drobtinami, mlekom in jajci dobro zmešajte. Začinite s soljo, poprom in
praškom za kari. Pekač za piškote obložite s papirjem za peko in postavite nanj štiri kupčke
pripravljene mase. Pecite jih približno dvajset minut, da zlato porjavijo.
3. Po očiščenem motovilcu prelijte pomarančni sok, kis in jogurt. Posolite in popoprajte.
Solato ponudite z gobovimi kupčki.
Večerja: postrvja solata (delo: 15 minut)
Potrebujete:
– majhno čebulo,
– 3 vejice peteršilja,
– limono,
– 125 g postrvjega fileja brez kosti in kože,
– sol in poper,
– zelo tanek por,
– majhno rdečo papriko,
– strok česna,
– sveže nariban ingver,
– 50 ml kokosove smetane,
– majhno glavico radiča.
1. Čebulo olupite in na drobno sesekljajte, prav tako tudi peteršilj. Ribji file oplaknite in
narežite na koščke. Dodajte limonin sok, peteršilj in čebulo ter posolite. Marinirajte pet minut.
2. Očiščen por po dolgem zarežite in temeljito operite. Beli del narežite na debele obročke,
papriko narežite na majhne kocke.
3. Česen olupite, stisnite skozi stiskalnico in skupaj z ingverjem primešajte kokosovi
smetani. Posolite in popoprajte. Radič operite, očistite in liste raztrgajte na kose, primerne za
grižljaj.
4. Ribje koščke v marinadi zavrite, hitro ohladite in zmešajte z zelenjavo in kokosovo
smetano. Naložite k radičevim listom.
Dieta: Nekaj nasvetov za bolj napeto kožo
Nov delovni teden začnite z osvežujočim zajtrkom, za kosilo si pripravite gobove kupčke, za večerjo pa postrvjo solato. Vas zanima, kako do napete kože kljub izgubljenim kilogramom?