Delo prinaša kostno-mišična obolenja

Foto: Žurnal24 Kostno-mišična obolenja so najpogostejša z delom povezana zdravstvena težava v E
Včeraj se je začel evropski teden varnosti in zdravja pri delu. Njegovo geslo se glasi "Naredite si breme lažje", trajal pa bo do petka.
Oglej si celoten članek
"Naredite si breme lažje"
To je geslo letošnjega Evropskega tedna varnosti in zdravja pri delu. Širšo javnost želi opozoriti na problem kostno-mišičnih obolenj na delovnem mestu, ki se bo s staranjem delovne sile v naslednjih letih le še povečeval. Ministrstvo za delo je v ta namen slavnostno podelilo tudi priznanja Dobra praksa na področju varnosti in zdravja pri delu 2007.

Milijon trpečih
Kostno-mišična obolenja, ki so tema letošnjega evropskega tedna, so najpogostejša z delom povezana zdravstvena težava v Evropi, ki prizadene milijone delavcev. Statistike kažejo, da se v EU 25 odstotkov delavcev pritožuje zaradi bolečin v hrbtu, 23 odstotkov pa jih poroča o bolečinah v mišicah. "Ročno premeščanje bremen, pogosto upogibanje in rotacija, ponavljajoči se gibi, težko fizično delo in vibracije so glavni vzroki mišičnih obolenj," so zapisali na ministrstvu za delo in dodali, "da se tveganje za nastanek kostno-mišičnih obolenj lahko poveča zaradi hitrega tempa dela, nezadovoljstva z delom, zahtevnosti dela in stresa."
Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.