Deklice boljše v matematiki

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Deklice prekašajo dečke v matematiki, pravi nova raziskava, ki so jo naredili v Pekingu.
Oglej si celoten članek

Deklice so blestele na področju odštevanja in množenja, vse naloge so opravile hitreje kot dečki. Fantje so bili počasnejši tudi pri zaporedjih, a so se bolje izkazali v geometriji. Strokovnjaki se strinjajo, da se razlog skriva v povezavi med matematičnim in verbalnim delom, saj naj bi bile deklice boljše v izražanju.

Napredna matematika zahteva ustno obravnavo, obenem pa tudi štetje in pomnjenje večjega števila podatkov. Strokovnjaki so enotni, da verbalne veščine pripomorejo k pomnjenju, s tem pa k boljšemu znanju matematike. Študijo so opravili na pekinški univerzi, izsledke pa objavili v strokovni reviji Psychological Science.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.