Danska dvojčka končno dobila imeni

Foto: Žurnal24 Danska dvojčka Vincent in Josefine sta bila danes krščena. (Foto: youtube)
Konec ugibanj. Danska kraljeva dvojčka, otroka princese Mary in prestolonaslednika Frederika, sta končno dobila imeni, in sicer sta bila danes krščena za Vincenta in Josefine.
Oglej si celoten članek

Danes so se končno zaključila trimesečna ugibanja o možnih imenih danskih kraljevih dvojčkov, rojenih 8. januarja letos, ki po danski tradiciji ostajajo nerazkrita med rojstvom in krstom otroka. Vsak od njiju je bil krščen s štirimi imeni, in sicer je bil tri mesece star princ poimenovan Vincent Frederik Minik Alexander, mala princesa pa Josefine Sofia Evalo Matilda.

Malčka sta bila krščena v cerkvi Holmen v Köbenhavnu, v isti cerkvi, kjer je bil krščen že njun oče in kjer se je poročila njuna babica, kraljica Margrethe, s svojim princem Henrikom.

Foto: Žurnal24 Princesa Mary princ Frederik

Vincent in Josefine sta tretji in četrti otrok danske princese Mary ter  prestolonaslednika Frederika. Imata petletnega brata, princa Christiana, ter sestrico, princeso Isabello, ki bo naslednji teden praznovala svoj četrti rojstni dan.

 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.