Dan za klasične palačinke!

Foto: Blanka Kefer
Foto: Blanka Kefer
Po napornem prvem delovnem dnevu v tednu se bodo palačinke še kako prilegle. Privoščite si tiste klasične z veliko marmelade!
Oglej si celoten članek

Sestavine:

  • 150 g moke (gladke)
  • ščepec soli
  • 4 jajca
  • 1/4 l mleka
  • olje
  • košček masla (ali stopljenega masla)
  • marmelada (na primer marelična, jagodna, za premaz)
  • sladkor v prahu (za posip)
  • kanček mineralne vode

Priprava:

Za palačinke z marmelado pomešamo jajca, moko in mleko ter dodamo ščepec soli. Po želji lahko dodamo še malo mineralne vode, da testo postane bolj zračno.

V ponvi segrejemo nekaj olja, ki smo mu dodali malo masla. Z zajemalko v ponev prilijemo nekaj mase, tako da je dno ponve popolnoma (in na tanko) prekrito. Palačinke na obeh straneh popečemo do zlato rjave barve (približno minuto, dve).

Ko so palačinke gotove, jih premažemo z marmelado, zvijemo in posipamo s sladkorjem v prahu.

VEČ RECEPTOV ZA PALAČINKE

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.