Cvetačna juha z gorgonzolo

Foto: Žurnal24 Naj bo malce pikantna. (Foto: Shutterstock)
Pogrejte se s klasično cvetačno juho, ki jo drugačno in malce bolj pikantno naredite z gorgonzolo.
Oglej si celoten članek

Potrebujete:

  • 1 veliko cvetačo
  • 2 krompirja
  • olivno olje
  • 2 majhni čebuli
  • 1 strok česna
  • 1 dl (kisle) smetane
  • 15 dag gorgonzole
  • sol
  • poper


Priprava:

  • Cvetačo očistite in razdelite na cvetove.
  • Čebulo olupite in narežite na tanka kolesca, krompir olupite in narežite na majhne kocke.
  • Na malo olivnega olja popražite čebulo.
  • Dodajte cvetačo in krompir, kratko popražite in prilijte liter vroče vode.
  • Solite, zavrite in na šibkem ognju kuhajte slabih dvajset minut.
  • Juho pretlačite ali zmeljite s paličnim mešalnikom.
  • Vmešajte smetano, začinite s sveže mletim poprom (ali s čilijem), po potrebi dosolite.
  • Postrezite z na majhne kocke narezano gorgonzolo in po želji z opečenimi kruhki ali prepečencem.
  • Juhi okus in barvo lahko spremenite s korenčkom, porom, peteršiljem ...


Dober tek!

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.