Sestavine:
- 4 zrezki
- 60 g čemaža
- 4 rezine šunke
- 4 rezine ementalerja (ali drugega gorskega sira)
- 4 jedilne žlice svežega sira
- sol
- poper (sveže mlet)
- moka
- 2 jajci
- drobtine
- stopljeno maslo ali rastlinsko olje za cvrtje
- zobotrebci za fiksiranje
Priprava:
- Za cordon bleu s čemažem na delovno površino položimo zrezke, jih pokrijemo s folijo in nežno potolčemo. Nato jih solimo in popramo, čemaževe liste pa blanširamo in jim dobro iztisnemo vodo.
- Zrezke obložimo s šunko, sirom in čemaževimi listi, dodamo pa tudi nekaj svežega sira. Obložene zrezke prepognemo, fiksiramo z zobotrebci, nato pa najprej povaljamo v moki, pomočimo v razžvrkljana jajca in na koncu povaljamo v drobtinah.
- V ponvi segrejemo večjo količino stopljenega masla ali olja in na njem do zlato rjave barve ocvremo cordon bleu s čemažem.
Nasvet:
Recept za cordon bleu s čemažem lahko spremenite tako, da namesto čemaževih listov uporabite čemaževo pasto, ki jo naredite tako, da čemaževe liste spirirate skupaj z oljem in soljo.