Čompe s skuto

Foto: Blanka Kefer
Foto: Blanka Kefer
Za prilogo k pečenemu mesu pripravite čompe s skuto.
Oglej si celoten članek

Sestavine:

 

  • 1 kg krompirja
  • 500 g skute
  • 100 ml kisle smetane
  • česen
  • maslo
  • sol
  • sveža zelišča

Priprava:

 

  • Za čompe s skuto najprej operemo krompir in ga razpolovimo.
  • V lonec damo vodo, jo posolimo in v njej skuhamo krompir.
  • Medtem ko se krompir kuha, skuto zmešamo s kislo smetano in svežimi zelišči. Na maslu prepražimo česen in to vmešamo v skuto.
  • Kuhan krompir vzamemo iz lonca. Postavimo ga na krožnike skupaj z olupki in postrežemo s skuto.

več receptov s krompirjem poiščite tukaj!

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.