Sestavine
za testo
250 g moke
125 g masla
3 ščepci sladkorja
za čokoladno kremo
400 g temne čokolade
1,5 dl mleka
2,5 dl sladke smetane
2 jajci
Priprava
V posodi zmešajte maslo, sladkor in 4 žlice vode ter počasi segrevajte, da se sestavine
stopijo. Nato odstavite in ohladite.
Pečico segrejte na 180 stopinj Celzija. Ohlajeni masleni mešanici dodajte moko in vse skupaj
premešajte, da dobite gladko testo.
Testo razvaljajte in ga položite v okrogel pekač ter ga prebodite z vilico. Pecite dobrih 20
minut.
Nad paro raztopite čokolado. Med topljenjem jo počasi mešajte in ji prilivajte mleko in
sladko smetano. Ko se stopi, jo odstavite.
Jajci in sladkor z električnim mešalnikom penasto umešajte in jih vlijte v stopljeno
čokoladno zmes. Premešajte in vlijte na pečeno testo.
V pečici, segreti na 120 stopinj, pri odprtih vratih pito sušite toliko časa, da se preliv
strdi.
Pito vzemite iz pečice in ohladite. Preden jo ponudite, jo okrasite s sladko smetano.
Dober tek!
Čokoladna pita
Le kdo bi se lahko uprl omamni čokoladni piti?