Čokoladna gnezdeca

Foto: manca Borko
Foto: manca Borko
Potica najmlajših verjetno ne bo navdušila tako kot tile kolački, ki jih okrasite s čokoladnim namazom in bomboni v obliki pisanih pirhov.
Oglej si celoten članek

Potrebujemo:

  • 180 g sladkorja,
  • 60 g masla,
  • lupinico ene biolimone,
  • 1 vaniljev sladkor,
  • 200 g moke,
  • 1/4 čajne žličke soli,
  • 1 čajno žličko pecilnega praška,
  • 2 jajci,
  • lonček kisle smetane,
  • 140 g mlečnega namaza,
  • 100 g črne čokolade,
  • 1 dl mleka,
  • 30 g sladkorja v prahu;
  • papirčke za kolačke,
  • pisane bombone za okrasitev.

Priprava:

  • Pečico ogrejte na 175 stopinj Celzija in pekač za kolačke obložite s papirčki za peko.
  • Limonino lupinico nastrgajte, ji dodajte navaden in vaniljev sladkor ter vse skupaj dobro premešajte.
  • Fino moko presejte skupaj s soljo in pecilnim praškom.
  • K sladkorni mešanici dodajte na sobno temperaturo ogreto maslo in vse skupaj stepajte z mešalnikom vsaj tri minute.
  • Ubijte jajci in ju stepite skupaj s polovico lončka kisle smetane. Drugo polovico prihranite za nadev.
  • K masleno-sladkorni mešanici dodajte tretjino moke ter premešajte z mešalnikom. Nato postopoma dodajajte jajčno mešanico in moko, dokler ne dobite homogene zmesi.
  • Testo naložite v pripravljene modelčke in kolačke pecite približno 22 minut. Z zobotrebcem preverite, ali so pečeni.
  • Med pečenjem pripravite nadev. Stopite čokolado z mlekom in jo primešajte mlečnemu kremnemu namazu. Primešajte tudi preostanek kisle smetane in sladkor v prahu.
  • Pečene kolačke ohladite, jih namažite z nadevom in obložite s pisanimi bomboni.
Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.