Potrebujemo:
- 180 g sladkorja,
- 60 g masla,
- lupinico ene biolimone,
- 1 vaniljev sladkor,
- 200 g moke,
- 1/4 čajne žličke soli,
- 1 čajno žličko pecilnega praška,
- 2 jajci,
- lonček kisle smetane,
- 140 g mlečnega namaza,
- 100 g črne čokolade,
- 1 dl mleka,
- 30 g sladkorja v prahu;
- papirčke za kolačke,
- pisane bombone za okrasitev.
Priprava:
- Pečico ogrejte na 175 stopinj Celzija in pekač za kolačke obložite s papirčki za peko.
- Limonino lupinico nastrgajte, ji dodajte navaden in vaniljev sladkor ter vse skupaj dobro premešajte.
- Fino moko presejte skupaj s soljo in pecilnim praškom.
- K sladkorni mešanici dodajte na sobno temperaturo ogreto maslo in vse skupaj stepajte z mešalnikom vsaj tri minute.
- Ubijte jajci in ju stepite skupaj s polovico lončka kisle smetane. Drugo polovico prihranite za nadev.
- K masleno-sladkorni mešanici dodajte tretjino moke ter premešajte z mešalnikom. Nato postopoma dodajajte jajčno mešanico in moko, dokler ne dobite homogene zmesi.
- Testo naložite v pripravljene modelčke in kolačke pecite približno 22 minut. Z zobotrebcem preverite, ali so pečeni.
- Med pečenjem pripravite nadev. Stopite čokolado z mlekom in jo primešajte mlečnemu kremnemu namazu. Primešajte tudi preostanek kisle smetane in sladkor v prahu.
- Pečene kolačke ohladite, jih namažite z nadevom in obložite s pisanimi bomboni.