Cmoki s prekajenim mesom

Foto: Norbert Tutschek
Foto: Norbert Tutschek
Če vedno jeste sladke cmoke s slivami ali marelicami, si danes za spremembo privoščite takšne s prekajenim mesom.
Oglej si celoten članek

Sestavine:

  • 250 g prekajenega mesa

Za krompirjevo testo:

  • 130 g krompirja
  • 250 g moke (ostre)
  • sol

Za nadev s prekajenim mesom:

  • 2 jedilni žlici masla
  • 1 čebula (olupljena in zelo drobno sesekljana)
  • 1/2 stroka česna
  • 10 g drobtin
  • 2 jajci
  • sol
  • poper
  • majaron

Priprava:

  1. Za pripravo cmokov s prekajenim mesom, prekajeno meso v vreli vodi kuhamo ca. 90 min, odstranimo mrežico in pustimo, da se ohladi.
  2. Skuhamo krompir in pustimo, da se nekoliko ohladi, ga olupimo in zmečkamo. Dodamo moko in sol ter naredimo testo. Pri tem dodamo nekaj vode (ca. 50 ml) in krompirjevo testo pustimo nekaj časa počivati. Prekajeno meso zmeljemo ali pa ga narežemo na čim tanjše trakove. V ponvi segrejemo maslo in na njem prepražimo čebulo in česen, nato pa dodamo prekajeno meso in ga pravtako nekaj časa pražimo. Ko se zmes nekoliko ohladi, dodamo jajci, drobtine in vse skupaj dobro premešamo, da dobimo homogeno maso. Začinimo z majaronom, soljo in poprom.
  3. Od krompirjevega testa odrežemo majhne koščke, jih nekoliko razvaljamo in z žlico na njih razporedimo prekajeno maso. Iz nadevanih kosov testa oblikujemo cmoke, jih damo v vrelo vodo in jih še 10 minut kuhamo.

Nasvet:

Cmokom s prekajenim mesom se odlično prilega radič. Prekajeno meso lahko pripravite tudi v parnem kuhalniku pri 100°C. V tem primeru se aroma lepo ohrani.


VEČ RECEPTOV ZA CMOKE NAJDETE TUKAJ

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.