Cimetovi rogljički s pistacijami

Foto: Blanka Kefer
Foto: Blanka Kefer
Jesenski dnevi so kot nalašč za peko slaščic. Poskusite rogljičke s cimetom in pistacijami, ki se odlično priležejo h kakavu.
Oglej si celoten članek

Sestavine:

  • 225 g masla (sobne temperature)
  • 230 g svežega sira (sobne temperature)
  • 1 žlica kristalnega sladkorja
  • 240 g moke
  • 1/2 žličke pecilnega praška
  • 1/2 žličke soli (če je maslo nesoljeno)
  • 1 beljak
  • 1 žlica vode
  • sladkor v prahu (za posip)

Za nadev:

  • 150 g pistacij
  • 115 g rjavega sladkorja
  • 1 žlička cimeta

Priprava:

  • Za cimetove rogljičke s pistacijo zmešamo maslo, sveži sir in sladkor. Umešamo moko, pecilni prašek in sol. Mešamo počasi, da nastane rahlo testo. Testo oblikujemo v kroglo, jo ovijemo v folijo za živila in damo za ca. 30 minut v hladilnik.
  • Medtem nasekljamo pistacije in jih zmešamo z rjavim sladkorjem in cimetom. Beljak stepemo skupaj z eno žlico vode. Pecičo ogrejemo na 175°C.
  • Delovno površino pomokamo. Testo narežemo na 3 enako velike kose, jih na tanko razvaljamo in oblikujemo v krog. Vsakega premažemo z beljakovo mešanico in posipamo z 1/3 pistacijevega nadeva. Kroge nato narežemo na 16 enako velikih trikotnikov.
  • Vsak trikotnik zvijemo od širšega dela do konice, jih položimo na papir za peko, premažemo z beljakom in posipamo s sladkorjem. Pečemo ca. 15-20 minut, dokler niso zlato rjave barve.
  • Cimetove rogljičke s pistacijo lahko postrežemo.
Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.