Cimetove rezine s kuhanim vinom

Foto: Blanka Kefer
Foto: Blanka Kefer
Jutrišnjo božično večerjo si popestrite z malce drugačnim posladkom.
Oglej si celoten članek

Sestavine:

  • kokosova moka (za posip)

Krhko testo:

  • 250 g moke
  • 125 g masla (narezanega na koščke)
  • 30 g sladkorja v prahu
  • 50 ml kuhanega vina (belega)
  • 1 jajce
  • 1 ščepec soli

Obloga:

  • 250 g kisle smetane
  • 3 jajca
  • 100 g sladkorja
  • 1/2 stroka vanilje (sredica)
  • 1 žlička cimeta (mletega)

Priprava:

Za cimetove rezine s kuhanim vinom najprej pripravimo testo. Vse sestavine na hitro zgnetemo, testo ovijemo v folijo ter pustimo počivati v hladilniku eno do dve uri.

Testo razvaljamo v velikosti pekača. Pekač obložimo s papirjem za peko in nanj položimo testo. Testo nekajkrat prebodemo z vilico ter pečemo približno deset minut pri temperaturi 175°.

Prerežemo strok vanilje in izpraskamo sredico. Jajca penasto zmešamo z vaniljevo sredico in sladkorjem. Kislo smetano zmešamo s cimetom ter jo umešamo v jajčno maso.

S to kremo nato premažemo opečeno testo ter pečemo nadaljnjih 30 minut na 175°C.

Ohlajene cimetove rezine s kuhanim vinom posipamo s kokosom in narežemo na trikotnike.

Nasvet

Cimetove rezine se odlično podajo h kuhanemu vinu in punču.

ŠE VEČ RECEPTOV NAJDETE TUKAJ

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.