Sestavine:
testo:
- 8 beljakov
- 300 g sladkorja
- 6 rumenjakov
- 1 vrečka vanilijevega sladkorja
- 200 g moke
za pokapanje:
- 1 kozarček ruma
premaz:
- 100 g marelične marmelade
obloga:
- 6 banan
puding:
- 1 vrečka vanilijevega pudinga v prahu
- 1/4 l mleka
- 3 žlice sladkorja
- 1 vrečka vanilijevega sladkorja
- 200 g masla
- 2 rumenjaka
preliv:
- 1 lonček kakavovega preliva za torte
- 1 Kakav torto zaledenitve
Priprava:
- Za cesarske bananine rezine stepemo beljake ter vsujemo sladkor. Zmešamo rumenjake in vanilijev sladkor, nato pa to gosto maso vmešamo v sneg. Z metlico za stepanje primešamo moko.
- Testo razporedimo po pekaču (obložimo ga s papirjem za peko), nato pa ga postavimo na sredino pečice. Pečemo na 180 °C približno 15 do 20 minut. Ko je biskvit pečen, ga takoj stresemo iz pekača in odstranimo papir.
- Ohlajeni biskvit pokapamo z rumom, ga namažemo z marelično marmelado ter ga obložimo z bananami.
- Puding pripravimo po navodilih z embalaže (toda le z 1/4 litra mleka!). Tega ohladimo, a ga še večkrat premešamo. Pudingu dodamo rumenjake, sladkor, polovico masla in vanilijev sladkor. Primešamo še preostalo maslo (ali skuto) in pudingovo maso, ki jo med stalnim mešanjem dodajamo po žlicah.
- S toplim nožem na banane namažemo prej pripravljeno kremo. Po navodilih z embalaže segrejemo preliv za torte ter ga prelijemo po kremi. Cesarske bananine rezine postrežemo.
Nasvet:
Pecivo naj bo vedno hladno. Ko ga prelijemo s prelivom, pecivo takoj narežemo na rezine, da preliv ne razpoka. Polovico masla lahko nadomestimo s skuto, saj bo pecivo tako veliko lažje.
Več receptov za sladice poiščite tukaj!