Cesarske bananine rezine

Foto: Blanka Kefer
Foto: Blanka Kefer
Iščete recept za sladico z bananami, ki se ji ne boste mogli upreti? Potem ste kliknili prav.
Oglej si celoten članek

Sestavine:

testo:

za pokapanje:

  • 1 kozarček ruma

premaz:

obloga:

  • 6 banan

puding:

  • 1 vrečka vanilijevega pudinga v prahu
  • 1/4 l mleka
  • 3 žlice sladkorja
  • 1 vrečka vanilijevega sladkorja
  • 200 g masla
  • 2 rumenjaka

preliv:

  • 1 lonček kakavovega preliva za torte
  • 1 Kakav torto zaledenitve

Priprava:

  • Za cesarske bananine rezine stepemo beljake ter vsujemo sladkor. Zmešamo rumenjake in vanilijev sladkor, nato pa to gosto maso vmešamo v sneg. Z metlico za stepanje primešamo moko.
  • Testo razporedimo po pekaču (obložimo ga s papirjem za peko), nato pa ga postavimo na sredino pečice. Pečemo na 180 °C približno 15 do 20 minut. Ko je biskvit pečen, ga takoj stresemo iz pekača in odstranimo papir.
  • Ohlajeni biskvit pokapamo z rumom, ga namažemo z marelično marmelado ter ga obložimo z bananami.
  • Puding pripravimo po navodilih z embalaže (toda le z 1/4 litra mleka!). Tega ohladimo, a ga še večkrat premešamo. Pudingu dodamo rumenjake, sladkor, polovico masla in vanilijev sladkor. Primešamo še preostalo maslo (ali skuto) in pudingovo maso, ki jo med stalnim mešanjem dodajamo po žlicah.
  • S toplim nožem na banane namažemo prej pripravljeno kremo. Po navodilih z embalaže segrejemo preliv za torte ter ga prelijemo po kremi. Cesarske bananine rezine postrežemo.

Nasvet:

Pecivo naj bo vedno hladno. Ko ga prelijemo s prelivom, pecivo takoj narežemo na rezine, da preliv ne razpoka. Polovico masla lahko nadomestimo s skuto, saj bo pecivo tako veliko lažje.

Več receptov za sladice poiščite tukaj!

 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.