Česa se nalezeš hitreje kot gripe?

Foto: Žurnal24
Foto: Žurnal24 main
V raziskavi, ki so jo izvedli v Kaliforniji, so prišli do zanimivih spoznanj. Sreča je nalezljiva in se širi v krogu družine in prijateljev.
Oglej si celoten članek

Možnosti za srečo naraščajo s srečnimi prijatelji in družinskimi člani, pravi raziskava, ki so jo izvedli na univerzi v Kaliforniji. Sreča naj bi bila po besedah strokovnjakov, ki so raziskavo izvedli, nalezljiva. Če imate srečne prijatelje, se vam možnost, da boste srečni tudi sami, poveča za 15 odstotkov, pravijo izsledki omenjene raziskave. Če živite s srečnim partnerjem, pa se vaša možnost za srečo poveča še za osem odstotkov.

Vendar pa sta poleg sreče nalezljivi tudi žalost in slaba volja. Raziskovalci so ugotovili, da se skupine srečnih in nesrečnih ljudi oblikujejo glede na družbeno bližino med ljudmi. Verjamejo namreč, da se sreča in žalost prenašata tudi posredno. Torej, če je vaš prijatelj v tesnih stikih z nekom, ki je srečen, imate tudi vi možnost za srečo in seveda enako velja za žalost in obup. Vse pa naj bi bilo bolj nalezljivo kot gripa.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.