Česa se moški bojijo na javnih straniščih?

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Raziskava je pokazala, da je uriniranje na javnih straniščih za moške veliko bolj stresno kot za ženske. Le kaj jih tako skrbi?
Oglej si celoten članek

Po mnenju raziskovalcev z londonske univerze je uporaba javnih stranišč za moške neljuba nuja, ki jo pogosto spremlja stresno doživljanje. Še posebno če je na stranišču gneča, pravijo moški, ki so sodelovali v raziskavi. Ta je potekala s pomočjo intervjujev, ki so jih raziskovalci izvajali v barih, nočnih klubih, muzejih in nakupovalnih centrih. Moške so prosili, naj jim po opravljeni potrebi zaupajo občutke, z njihovo pomočjo pa so oblikovali tudi mali bonton obnašanja na moških straniščih.

In kaj moške tako skrbi?

To, da bi pogledali na napačno mesto in bili pri tem zasačeni, da bi se kljub večim praznim pisoarjem nekdo odločil urinirati zraven njih in to, da bi kakorkoli pritegnili pozornost nase. Daily Mail poroča, da naj bi bili nekateri moški s tem tako obremenjeni, da javnih stranišč sploh ne uporabljajo.

Bodite diskretni

Za brezstresno uriniranje na javnih straniščih je torej potrebna diskretnost. Kontakti z očmi so nezaželeni (izjema so kontakti s prijatelji), prav tako vrivanje v vrsto, pogledi okoli sebe, pogledi na intimne dele drugih uporabnikov stranišča, zelo moteče pa naj bi bilo tudi kukanje v sosednji pisoar.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.