Česa se lahko od srečnih parov naučite

Foto: Profimedias
Foto: Profimedias
To je značilno za srečno zaljubljene pare.
Oglej si celoten članek

1. Od partnerja ne pričakujejo preveč. Srečni pari do partnerja nimajo previsokih pričakovanj. Zavedajo se, da njihova sreča ni odvisna le od ljubljene osebe, zato nanje ne izvajajo pritiska in od njih ne zahtevajo neprekinjene pozornosti.

2. Ne verjamejo v popolne zveze. Nihče ni popoln in ravno v tem je čar. Srečni pari se zavedajo, da v vsakem odnosu kdaj pa kdaj nastopijo težave. Strokovnjaki pravijo, da so spori lahko za odnos celo zdravi.

3. Ne razmišljajo o koncu zveze. Med prepiri ne razmišljajo o razhodu. Ko se strasti poležejo, oba zelo dobro vesta, da jih spor ne more ločiti, čeprav so padale težke besede.

4. Ne tečnarijo. Na partnerju tudi srečni pari najdejo napake, a jih sprejmejo. Partnerju povedo, kaj jih moti, vendar jih z očitki ne bombardirajo.

5. O težavah se pogovorijo. Ko nastopijo izzivi, se z njimi spopadejo. Pogovorijo se o stvareh, ki jih motijo, a partnerja ne obmetavajo z očitki in zmerljivkami. Bodite spoštljivi.

6. Ne primerjajo se z drugimi pari.

7. Ne lažejo. Zaupanje in iskrenost sta v srečnem odnosu ključnega pomena.

8. Ne oklepajo se partnerja. Pomembno je, da imata partnerja kakšen skupen hobi oziroma zanimanje, kljub temu pa je treba poudariti, da je za zdravo zvezo pomembno tudi to, da nista skupaj 24 ur na dan. Pustite mu dihati.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.