Za čemaževe mafine najprej pod hladno vodo oplaknemo čemaževe lističe, jih otresemo do suhega in nasekljamo na drobno. Maslo penasto umešamo. Dodamo jajca in še enkrat dobro premešamo. Dodamo kislo smetano, pinjenec, nariban parmezan in čemaž. Začinimo z nasekljanim timijanom, soljo in poprom ter vse skupaj premešamo.
Na delovni površini zmešamo moko, pecilni prašek in sodo bikarbono. Na sredini kupa oblikujemo vdolbinico in jo napolnimo s čemaževo zmesjo. Naglo zgnetemo v testo.
Modelčke za mafine namažemo z maslom in jih napolnimo s testom. Pečemo pribl. 20 minut pri 200 °C. Čemaževe mafine postrežemo tople.
Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.