Celine Dion: "17 let sem ignorirala simptome, ne čakajte tako dolgo"

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
Legendarna pevka napoveduje izid filma, v katerem bo odkrito spregovorila tudi o svoji bolezni.
Oglej si celoten članek

Med pandemijo koronavirusa leta 2020 se je Celine Dion odločila, da se popolnoma posveti zdravju, leta 2022 pa so ji diagnosticirali neozdravljivo in redko nevrološko motnjo, imenovano sindrom otrdelosti (sindrom Moersch-Woltman).

Legendarna pevka je pred predstavitvijo napovednika za dokumentarni film 'I Am: Celine Dion', ki bo izšel 25. junija, spregovorila za Vogue. V intervjuju je spregovorila tudi o svojem boju s sindromom otrdelosti. "Upam, da dokumentarni film ne bo prestrašil ljudi, ampak jih bo ozaveščal. Potrebovala sem 17 let, prosim, ne čakajte tako dolgo," je rekla. Celine je prve simptome namreč začutila že leta 2008.

"Težko sem nadzoroval svoj glas. Bila sem pri zdravniku, pregledali so mi glasilke in rekli, da so otekle," je povedala. Čez nekaj časa je začutila, da ima tudi težave z gibanjem. "Morala sem se opirati na stvari," je še dodala. Med pandemijo koronavirusa 2020 se je nato le odločila, da se popolnoma posveti zdravju. "Nisem želela biti pogumna, želela sem biti pametna. Ko sem dobila diagnozo, mi je odleglo," je razkrila.

Sindrom otrdelosti (otrplosti) osebe je redka nevrološka motnja z znaki avtoimunske bolezni.  Za bolezen je značilna togost mišic trupa in udov ter povečana občutljivost na dražljaje, kot so hrup, dotik in čustvena stiska, kar lahko sproži mišične krče. Motnjo pogosto napačno diagnosticirajo kot Parkinsonovo bolezen, multiplo sklerozo, fibromialgijo, psihosomatsko bolezen ali anksioznost in fobijo. 

Pevkina sestra je pred časom povedala, da se je zvezdničino stanje poslabšalo. Dejala je celo, da je Celine izgubila nadzor nad mišicami. Vsi, ki so marca obiskali NHL tekmo med New Yorkom in Bostonom, bi vam znali povedati, da je pevkina sestra morda malo pretiravala. Zvezdnica se je tekme udeležila s 13-letnima sinovoma in veselo plesala ter prepevala, ko se je po zvočnikih zaslišala pesem skupine Bon Jovi Livin' on a Prayer. Več kot očitno izjemno dobre volje je obiskovalcem pošiljala poljubčke in se veselila s svojima otrokoma.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.