Čečenska razstava buri duhove

Foto: Žurnal24 Prerealistične fotografije o trpljenju Čečenov pod rusko nadoblastjo so razburil
Razstava fotografij o vojni v Čečeniji v je postala razlog za spor v Evropskem parlamentu.
Oglej si celoten članek

Uprava hrama evropske demokracije, kjer poteka razstava slik z naslovom "Čečenija - končna rešitev", je namreč ocenila, da so slike preveč grozljive, zato jih je ukazala odstraniti. Organizatorji razstave se s tem ne strinjajo in upravo parlamenta obtožujejo kršenja človekih pravic.

Na predsednika Evropskega parlamenta Hansa-Gerta Pötteringa so naslovili tudi protestno pismo. V njem pobudnika razstave, poljski poslanec Konrad Szymanski iz politične skupine Združenje za Evropo narodov in nekdanji litovski predsednik in zdajšnji poslanec Vytautas Landsbergis iz Evropske ljudske stranke, odločitev uprave imenujeta za sramotno in Pötteringa pozivata, naj omogoči ponovno postavitev spornih fotografij. Tiskovna predstavnica predsednika parlamenta je v odzivu na protest dejala le, da sodijo politične razprave na plenum oziroma na odbore.

Razstave prikazuje zločine in kršitve človekovih pravic, ki jih je Rusija proti Čečenom izvajala med vojnama. V dveh čečenskih vojnah na koncu minulega stoletja je umrlo okoli 100.000 civilistov, vojakov in upornikov, veliko ljudi pa je še vedno pogrešanih.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.