Če imate težave s kožo, teh izdelkov ne uporabljajte

Foto: Profimedias
Foto: Profimedias
Katerim lepotnim izdelkom se je bolje izogniti, če imate težave s kožo.
Oglej si celoten članek

1. Pilingi
Zadnja stvar, ki jo koža, ki je na kakršenkoli način vneta, potrebuje, so pilingi. Roke stran tudi od tistih, ki zagotavljajo, da so zelo nežni. Vaša koža potrebuje mir, piling pa bi jo še dodatno razdražil. Za odpravljanje nečistoč v tem času uporabljajte zelo blaga sredstva. Najbolje, da se o tem posvetjete z zdravnikom ali farmacevtom.

2. Šamponi s sulfatom
Zaradi sulfatov so šamponi bolj peneči, menda pa tudi bolj učinkoviti pri odpravljanju umazanij. Na žalost pa so sulfati škodljivi za naravo in tudi za naše lasišče, saj ga izsušujejo. Pride lahko do srbečice, prhljaja ...

3. Mleko za telo s parfumom
Če imate občutljivo kožo, uporabljajte izdelke, ki ne vsebujejo parfumov. Raje si privoščite izdelke z eteričnimi olji, ki kože ne obremenjujejo.

4. Izdelki, ki vsebujejo alkohol
Mnogo lepotnih izdelkov vsebuje alkohol, zaradi katerega se produkt po nanosu hitreje posuši. Enak učinek ima na žalost tudi na kožo. Poleg suhe kože lahko pride tudi do izpuščajev in srbečice.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.