Bulgur s kozicami

Foto: Blanka Kefer
Foto: Blanka Kefer
Za lahko predjed ali glavno jed pripravite bulgur s kozicami.
Oglej si celoten članek

Sestavine:

  • 600 g kozic
  • 200 g bulgurja
  • cca. 1 l zelenjavne juhe
  • 1 paprika (rdeča ali zelena)
  • 2–3 čebule
  • 1 jedilna žlica kristalnega sladkorja
  • sol
  • čilijevo olje (ali čili v prahu)
  • limonin sok
  • olje (za praženje)
  • nasekljana meta (za okras)

Priprava:

  • Za bulgur s kozicami najprej pripravimo čebulno omako. Čebulo olupimo, jo na drobno narežemo in jo na približno 3 jedilnih žlicah olja zelo počasi pražimo, da se zmehča.
  • Potresemo s sladkorjem in čebulo karameliziramo. Krepko posolimo in zalijemo s caa. 300 ml zelenjavne juhe (dlje ko kuhamo omako, več juhe lahko dodamo in močnejši je okus omake). Pustimo, da omaka zavre in jo po želji pretlačimo ali zmeljemo. Začinimo z nekaj čilijevega olja ali čilija v prahu. Omaka naj ostane topla.
  • Papriki medtem odstranimo semena, jo narežemo na kockice in prepražimo na olju. Dodamo bulgur, zalijemo s caa. 500 ml juhe in kuhamo tako dolgo, da bulgur vpije vso juho. Medtem večkrat pomešamo. Začinimo.
  • Tik preden je bulgur kuhan, očistimo kozice, jih pokapamo z limoninim sokom in posolimo. V ponvi segrejemo olje in kozice na hitro – caa. 2 minuti – pražimo, da so napol kuhane. Dodamo jih h kuhanemu bulgurju, pokrijemo s pokrovom in pustimo še malo stati.
  • Preden postrežemo, po bulgurju s kozicami pokapamo še čebulno omako in potresemo z nasekljano meto.

več zdravi jedi poiščite tukaj!

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.