Sestavine:
za 24 rjavčkov:
- 100 g kock buče (na primer muškatne, narezane na majhne kocke)
- 220 g kuverture (ali grenke (jedilne) čokolade)
- 170 g masla
- 200 g sladkorja
- 4 jajca
- 100 g lešnikov (nasekljanih)
- 125 g moke
- 1 noževa konica pecilnega praška
- maslo (za praženje)
- sladkor v prahu (za posipanje)
Priprava:
- Za bučne rjavčke na maslu popražimo bučo, narezano na kocke. Zalijemo s sto mililitri vode in kuhamo, dokler buča ni mehka. Odcedimo in fino pretlačimo.
- Čokolado in maslo narežemo na majhne kose in ju v posodi skupaj pri zelo nizki temperaturi stopimo. Penasto zmešamo jajca in sladkor, nato počasi vmešamo maso čokolade in masla v bučni pire. Na koncu vmešamo lešnike, moko in pecilni prašek.
- Na pekač položimo papir za peko. Maso prelijemo po pekaču in jo s slaščičarsko kartico zgladimo. Pečemo od 20 do 25 minut pri 170 stopinjah Celzija.
- Bučne rjavčke ohladimo in narežemo na manjše kocke, posipamo s sladkorjem v prahu in takoj postrežemo.
Nasvet:
K bučnim rjavčkom se odlično poda kepica vaniljevega sladoleda.