Sestavine:
- 1 kg buče
- 1 čebula (velika)
- 1 žlica paprike v prahu (sladke)
- 2 žlici kisa
- 50 g masla
- 1 paradižnik
- 1 žlica paradižnikove mezge
- kumina
- sol
- 4 pari kranjske klobase
- poper
- 0,25 l kisle smetane
- 40 g moke
- 700 g krompirja (olupljenega in narezanega na majhne kose)
Priprava:
V velikem loncu popražimo drobno narezano čebulo. Vmešamo pol žlice paprike in žlico kisa, na kocke narezan paradižnik in krompir, paradižnikovo mezgo ter začimbe.
Zalijemo s petimi žlicami juhe ali vode in dušimo približno 25 minut. Če je potrebno, dolijemo tekočino.
Bučo olupimo, odstranimo semena in nastrgamo. Začinimo s pol žlice paprike in žlico kisa, zalijemo z juho, dodamo klobaso in dušimo do mehkega.
Na koncu zmešamo kislo smetano z malo moke in vkuhamo v bučni golaž. Po potrebi dodatno začinimo. Golaž naj bo pikantno kiselkast, vendar ne prekisel.
Nasvet
Namesto kranjske klobase lahko vmešate tofu ali sojo.