Bučni golaž za lepši konec tedna

Foto: Norbert Tutschek
Foto: Norbert Tutschek
Imate radi golaž? Danes si namesto običajnega pripravite takšnega iz buč.
Oglej si celoten članek

Sestavine:

Priprava:

V velikem loncu popražimo drobno narezano čebulo. Vmešamo pol žlice paprike in žlico kisa, na kocke narezan paradižnik in krompir, paradižnikovo mezgo ter začimbe.

Zalijemo s petimi žlicami juhe ali vode in dušimo približno 25 minut. Če je potrebno, dolijemo tekočino.

Bučo olupimo, odstranimo semena in nastrgamo. Začinimo s pol žlice paprike in žlico kisa, zalijemo z juho, dodamo klobaso in dušimo do mehkega.

Na koncu zmešamo kislo smetano z malo moke in vkuhamo v bučni golaž. Po potrebi dodatno začinimo. Golaž naj bo pikantno kiselkast, vendar ne prekisel.

Nasvet

Namesto kranjske klobase lahko vmešate tofu ali sojo.

VEČ RECEPTOV ZA GOLAŽ NAJDETE TUKAJ

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.