Sestavine za 4 osebe:
1 buča hokaido
1 krompir
1 bučka
1 manjša čebula
česen
3 žlice čičerike iz pločevinke
3 žlice olivnega olja
1 liter zelenjavne osnove
sol, poper
poper v zrnu
košček ingverja
4 vejice peteršilja in 2 vejici majarona
4 lovorovi listi
Priprava
Buči hokaido odrežite pokrov in jo izdolbite; njeno meso narežite na koščke. Olupite krompir,
očistite bučko in oboje narežite na kocke. Olupljeno čebulo narežite na tanka kolesca, česen pa na
drobno sesekljajte. Ingver olupite in ga na drobno nastrgajte, osmukan peteršilj pa na drobno
sesekljajte.
V posodi segrejte olje, na katerem med mešanjem na hitro prepražite sesekljano čebulo,
peteršilj in česen, da čebula postekleni. Dodajte narezano zelenjavo, čičeriko, nastrgan ingver in
vsa zelišča oziroma začimbe. Vse skupaj počasi kuhajte, da zelenjava spusti tekočino. Odstavite in
gladko razmešajte s paličnim mešalnikom, zalijte z vročo zelenjavno osnovo (lahko je tudi čista
piščančja ali goveja juha), pristavite in dobro segrejte. Pazite, da ne zavre. Pred serviranjem
lahko juhi dodate tudi maslo ali sladko smetano.
Bučna kremna juha
Pripravite si bučno kremno juho in se pogrejte v teh mrzlih jesenskih dneh.