Bučna kremna juha

Foto: Žurnal24 Za spremembo pripravite bučno juho.
Pripravite si bučno kremno juho in se pogrejte v teh mrzlih jesenskih dneh.
Oglej si celoten članek
Sestavine za 4 osebe:
1 buča hokaido
1 krompir
1 bučka
1 manjša čebula
česen
3 žlice čičerike iz pločevinke
3 žlice olivnega olja
1 liter zelenjavne osnove
sol, poper
poper v zrnu
košček ingverja
4 vejice peteršilja in 2 vejici majarona
4 lovorovi listi


Priprava
Buči hokaido odrežite pokrov in jo izdolbite; njeno meso narežite na koščke. Olupite krompir, očistite bučko in oboje narežite na kocke. Olupljeno čebulo narežite na tanka kolesca, česen pa na drobno sesekljajte. Ingver olupite in ga na drobno nastrgajte, osmukan peteršilj pa na drobno sesekljajte.

V posodi segrejte olje, na katerem med mešanjem na hitro prepražite sesekljano čebulo, peteršilj in česen, da čebula postekleni. Dodajte narezano zelenjavo, čičeriko, nastrgan ingver in vsa zelišča oziroma začimbe. Vse skupaj počasi kuhajte, da zelenjava spusti tekočino. Odstavite in gladko razmešajte s paličnim mešalnikom, zalijte z vročo zelenjavno osnovo (lahko je tudi čista piščančja ali goveja juha), pristavite in dobro segrejte. Pazite, da ne zavre. Pred serviranjem lahko juhi dodate tudi maslo ali sladko smetano.
Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.