Sestavine:
- 300 g bučk
- 5 jajc (velikih)
- 300 g sladkorja (rjavega)
- 100 ml rastlinskega olja
- 300 g moke (gladke)
- 1/2 zavitka pecilnega praška (okoli 8 g)
- 1 čajna žlička sode bikarbone
- 200 g orehov (mletih)
- 100 g pinjol
- maslo (za namazati)
- sladkor v prahu (za posip)
Priprava:
Za bučkino pecivo s pinjolami penasto zmešamo jajca s sladkorjem, nato počasi umešamo olje. Pecilni prašek presejemo k moki in dodamo sodo bikarbono. V jajčno maso previdno umešamo orehe.
Bučke speremo pod hladno vodo, jih do suhega otremo in na drobno nastrgamo. S pinjolami jih umešamo v testo.
Tortni model (premera okoli 26 cm) namastimo, rahlo pomokamo in napolnimo s testom. V prej ogreti pečici na 200 stopinj Celzija pečemo 35-40 minut.
Ohlajeno bučkino pecivo s pinjolami pred postrežbo posipamo s sladkorjem v prahu.
Nasvet:
Skupaj s pinjolami lahko v testo umešamo rozine.