Za bučkino pecivo s pinjolami penasto zmešamo jajca s sladkorjem, nato počasi umešamo olje. Pecilni prašek presejemo k moki in dodamo sodo bikarbono. V jajčno maso previdno vmešamo orehe.
Bučke speremo pod hladno vodo, jih do suhega otremo in drobno nastrgamo. S pinjolami jih vmešamo v testo.
Tortni model (premera okoli 26 cm) namastimo, rahlo pomokamo in napolnimo s testom. V pečici, ogreti na 200 stopinj Celzija, pečemo 35–40 minut.
Ohlajeno bučkino pecivo s pinjolami pred postrežbo posipamo s sladkorjem v prahu.
Nasvet:
Skupaj s pinjolami lahko v testo vmešamo tudi rozine.
Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.